I
- dojrzałe awokado
- cytryna
- suszone pomidory
- suszone śliwki
- pomidor
- pieprz
Awokado należy przekroić wzdłuż, do pestki. Następnie usuwamy pestkę i delikatnie oddzielamy łyżką miąższ od skórki. Miąższ rozgniatamy widelcem i skrapiamy cytryną. Plaster suszonego pomidora oraz śliwki kroimy w drobne kosteczki i mieszamy z awokado. Wszystko doprawiamy pieprzem. Tak przygotowaną pastę nakładamy na kromkę z plastrem pomidora.
II
- twaróg chudy
- olej lniany
- rzodkiewka
- ogórek
- jogurt naturalny
- szczypiorek
- pieprz
Twaróg rozgniatamy widelcem, rzodkiewkę oraz ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie wszystkie składniki mieszamy z jedną łyżką jogurtu naturalnego oraz 1-2 łyżkami oleju lnianego ( tutaj możecie sprawdzić na co zwracać uwagę przy zakupie oleju ) i doprawiamy pieprzem. Tak przygotowaną pastę nakładamy na kanapki. Jeżeli zostanie nam rzodkiewka i ogórek, możemy dodatkowo pokroić na kanapki i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Pysznie i kolorowo:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko :))
woman-with-class.blogspot.com
oj, bosko! Czuję się tak jakby była wiosna :)
OdpowiedzUsuńoj, jak mi sie zachciało takiej kanapki!!! :)
OdpowiedzUsuńhttp://lamodalena.blogspot.com/